2008. február 11., hétfő

Animecon előkészületek - アニメ お祭り 仕度

Néhány napja vált biztossá, hogy az idei tavaszi animecon április 19-20-án kerül megrendezésre. Én már a tavalyi októberi con-on elhatároztam, hogy kipróbálom a cosplay-es oldalról is, így a minap lázas készülődésbe kezdtünk barátnőmmel, hogy biztosan elkészüljünk.
Első lépésként el kellet döntenünk, hogy kinek öltözzünk be ami az én esetembe, nem volt nehéz, mivel már október óta tudom, valamint hatalmas Naruto fan vagyok, így ki más lenne a választottam mint Sakura. Persze döntésemben az is fontos szerepet játszik, hogy elég egyszerű megcsinálni.
A választás viszont barátnőm esetében sokkal nehezebb volt, mivel nem igazán tájékozott még az anime világban, vagyis egész pontosan fogalmazva csak az én hatásomra nézett meg mostanában két anime-t, a Karint és az Elfen Lied-ot. Hát sikerült elég nagy hatást tennem rá velük, mivel már most felsorolt egy csomó más anime-t ami érdekelne, úgyhogy nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy sikerült egy újabb taggal bővítenem az anime fanok világát. A választotta pedig végül Lucy lett.
Miután aprólékosan átgondoltuk, hogy mire is lesz szükségünk a barátnőm megállapította, hogy Lucy-n a legbonyolultabb a szarva és a cipője lesz, a ruha többi részét pedig megtudja oldani meglévő, illetve majd kölcsön kért ruhadarabokból (szoknyát varr neki, rózsaszín felsőt meg majd szerzünk valahonnan), így hétfőn elmentünk az én jelmezemhez megfelelő anyagot vásárolni és a mai nap folyamán elkezdtük elkészíteni.
Mondanom sem kell nagyon izgatott voltam ma, mivel a varrás fogalma számomra eddig a stoppolás és az eredeti varrás mentén felszaladt cérna helyén való újra összevarrásnál ki is merült, és ez az első ilyen esemény számomra, valamint most kezdd igazán tudatosulni bennem, hogy tényleg cosplay-ezni fogok áprilisban. De kiderült, hogy teljesen fölöslegesen aggódtam, és nagyon jó volt látni, hogy mennyire is ért a barátnőm a ruhakészítéshez, persze ő mindvégig azt hajtogatta, hogy nem is, ő is csak annyit tud amennyit anyukájától ellesett, de hát akkor is tud valamit, annál mindenképpen többet, mint én. Édesanyjának pedig nem győzöm megköszönni, hogy a munkából hazaérve még segített nekünk a szabásminta elkészítésében valamint a próba összevarrásában.
Ami a legcsodásabb, hogy a barátnőm közölte is velem, hogy tökéletesre kell csinálni a ruhákat, minden apróságra odafigyelve, hisz azok a legfontosabbak. Olyan jó volt hallani, hogy ő is ugyan így gondolkodik erről.
A nap végére oda jutottunk, hogy nagyon is sínen vagyok, szerintem max. 3 összejövetel múlva már kész is leszünk és majd már csak a cipőt kell elkészítenem. Ó na igen a cipő, sokan kérdik ismerőseim közül, hogy csinálom azt meg, ha interneten nem rendelem meg. Csak ismételni tudom amit a tavalyi conon is sokszor emlegettek a cosplay-ezéssel kapcsolatban: "Találékonyság". Ami esetemben annyit tesz, hogy egy régi már beázó bakancsom szétvágtam és a meleg bélését kivettem, majd egy kék anyaggal be fogom vonni és a talpát kék festékkel fogom kezelni, és máris ugyan olyan lesz mint az eredeti.
Most látva milyen profi is a barátnőm a teljes nyugalom és a teljes izgalom kerített hatalmába. Alig várom, hogy már az ő kis szarvacskáit készíthessem. Talán azt lesz a legnehezebb megcsinálni.