2011. július 4., hétfő

Zirc: Sátorozás - ズィルツ: キャンプ生活

Idén Dórival kettesben mentünk sátorozni, bár Gabi mindkét nap kinézett hozzánk. Azt kell észre vennem, hogy évről évre egyre több mindent hozunk, amivel nem is lenne gond, ha kocsival lennénk, de így. Nem is tudom ennyi mindennel mikorra jutottunk volna föl, ha nem taxival megyünk és nem segítenek Dóri ismerősei.
 Az idő nem volt túl biztató, mindkét nap kaptunk egy kis zuhét.  Nem is volt annyi sátorozó, mint az múlt éveben, de legalább tűzifa jutott mindkét napra, ami nagyon is elkelt, hiszen az első nap annyira sikerült eláznom, hogy a cipőt egész este a tűznél kellett szárítani, így mezítláb eléggé hideg volt.
A hálózsák is jól elázott az első nap, mivel elfelejtettem a cipzárra ráhajtani a szélét, úgyhogy az éjszaka úgy vacogtam, hogy csodáltam, hogy aludtam valamennyit. Még a takarót is magunkra dobtuk és minden ruhát magunkra húztunk. Bár reggelre jó meleg lett, úgyhogy szerencsére még a hálózsákom is kiszáradt és másnap már nem kellett a takaró. Bár valószínűleg azért sem volt olyan hideg, mert olyan későn feküdtünk már akkor le, hogy az égbolt már derengett. Mintha mi lettünk volna a tűz őrzői.
Bár körhintázni végül nem sikerült eljutnom, de mindkét este szalonnáztunk egy jót, Dórinak még az is eszébe jutott, hogy hagymát is hozzon, így nagyon jól laktunk. Legalább azért valami "főtt ételt" is sikerült ennünk.
Remélem jövőre is lesz alkalmam sátorozni és nem nagyon vette el Dóri kedved a zuhé.