2008. december 13., szombat

Animekarácsony - アニメ 聖誕祭 二千八




Ez a nap valami fergetegesen jól sikerült.
Közeleg a karácsony és hála a Mangafannak lesz mivel foglalatoskodni a szünetben, abban a kevés szabadidőben ami a vizsgák miatt lesz. Egy csomó új kiadást időzítettek mostanra.
Már fél 10-kor elég sokan voltunk ott és nagy meglepetésemre még voltak akik ide is beöltöztek. Én persze nem vittem cosplayt magammal, azt gondoltam ide csak nem fog senki beöltözni ( én kis naiv ), de majd legközelebb egy Narutos fejpántot azért viszek, biztos ami biztos.
Hála a 3-at fizet és 4-et kapunk akciónak mindenki sok mindent vásárolt, mellettem egy lány miután a pult megnyitott fél perc alatt 8 mangát kapkodott össze. És még azt hittem én fogok sokat költeni. Sikerült szereznem Bleach díszdobozos dvd-t, Death Note 3. kötetet, Kenshin 5. tötetet, és ajándékba egy Full Metal Alchemist 2. dvd-t. Nagy bánatomra kiderült, hogy a Death Note díszdobozos változat csak szerdán lesz, mert elcsúsztak vele. Pedig leginkább azért mentem el, de mint kiderült nem csak én voltam ezzel így, sokan mondták ugyan ezt. Ja és persze egy Death Note-os bögrét is szereztem. Na ná, hogy Ł-eset. Most mit tegyek, ha ő a kedvencem? Mint szinte minden lánynak. Az eladó is gondolta, hogy azt fogom kérni. Ahogy a bögrék számából elnéztem erősen az Ł-esnek volt túl keresete.
Aztán mentünk Domival a vetítésekre. Először a Bleach-re akartunk bemenni, de már a lépcsőkön végig ült a tömeg úgyhogy nem fértünk be. Bár mondjuk nem értettem miért a lépcsőn állják el az utat, hogy más már be se tudjon menni, hiszen bent még volt egy csomó ülőhely. Na mindegy. Átmentünk a másik terembe, ahol a Full Metal Alchemist - Shamballa Hódítója útán a Naruto ment.
Ami engem illet szeretnék ellent mondani sokak azon véleményének, hogy szar lenne az új szinkron is. Az igaz, hogy az eredeti még mindig szerintem is a legjobb, de hát nem is ahhoz kell hasonlítgatni, az új lényegesen jobb lett a Jetix-esnél. Naruto hangján kicsit csodálkoztam, de meg lehetett szokni, és egyes hangok kifejezetten tetszettek (pl. Iruka, 3. Hokage), mennek a karakterekhez.
Aztán ment a Hellsing szinkronnal. Hát nem hittem volna, hogy anime szinkronra valaha mondok ilyet, de Alucard hangja állati jó lett!!!
Majd a nap csúcspontja, a Death Note - The Last Name. Nagyonvolt a film, de bizonyos szinten csalódás volt. Nagyon átírták a sztorit, ami nem tetszett. Például az, hogy Misa a videón egyből 2. Kiraként mutatkozik be, így kimaradt az a rész, hogy Ł hogy jön rá arra, hogy két Kira van, és hogy Raitot, hogy teszteli le a videóval. Meg, hogy Higuchi helyett egy ritporter volt Kira utódja, de most tényleg, miért kellet ennyire átírni? Nomeg a vége abszolút nem tetszett. Az anime sokkal jobb volt. Raito személyisége a végére nagyon elüt az animétől, és egy kicsit összecsapottnak is éreztem onnan, hogy visszanyeri az emlékeit.
Mondjuk a film közepéből egy jó kis rész ki is esett, mivel akadozott a film és össze vissza ugrált a kép, de idővel rendbe jött.
De azért megérte megnézni, a folyton édességet majszoló Ł nagyon aranyos volt. Ezt legalább nagyon jól érzékeltették. Tényleg nincs a filmben egyetlen jelenet sem, amikor Ł-t nem valamit majszolva látnánk, a végére már azt hittem édesség mérgezést fogok kapni.
De egy biztos! Magyarországon Ł a nagy kedvenc, hiszen elég nagy anyázás volt a moziban, mikor Ł meghalt.
A hangulat nagyon jó volt, remélem még sok ilyen vetítés lesz a jövőben is.