2008. szeptember 29., hétfő

ŐszCon 2008 - アニメ八 秋 アニメ お祭り




Végre elérkezett ez a nap is! A con mikor életem 2. cosplay-ét végre felvehetem. Bár be kell vallani, hogy ezzel a ruhával fele annyi munka nem volt, mint ez előzővel. A nap kicsit nehezen indult, főleg, hogy 4-kor kellett felkelni, kutyasétáltatás miatt. Aztán jött a ramen reggelinek, majd összepakoltam amit vinni kell, elég sok minden volt sajnos, mivel elég hideg volt már így csak a felsőt tudtam felvenni. Nomeg kiderült, hogy a haj azért mégsem lesz kész 5 perc alatt, mivel kicsit nagyon sok hajhad és hajlakk kell rá, és aztán jött az infarktus, hogy elfogyott. ÁÁÁÁ! És még csak az egyik oldal lett kész! No akkor gyors telefon Vikinek, hisz csak akad egy lány, akinél van otthon valami. Mondta, hogy neki nincs, de felhívja barátnőjét, és megkérdi. Hála Kami-samanák volt neki. De aztán kiderült, hogy elem nincs a fényképezőhöz, azt meg én szereztem végül. Úgyhogy ez a nap sem indult simán, de már lassan kezdek hozzá szokni, hogy tök mindegy, hogy a con reggelén mennyi időt számolok még rá a készülődésre, a végén az úgy sem lesz elég és nagy kapkodás lesz a vége. Lehet, hogy már fura is lenne, ha nem így lenne... Na aztán gyorsan telefonáltam Dominak, hogy indulok, találkoztunk Újpest Központban (hát ekéggé meglepődött mikor meglátott szőkén), majd végre megérkeztünk a Pecsához, ahol...
Hát eléggé megdöbbentem. A sor valami eszméletlen nagy volt, a parkon teljesen végig kacskaringózott, már rtam, hogy az 1-es villamosig ki fog e érni. Hú de örültem, hogy már előre megvettem a jegyeket, legalábbis azoknak akiről biztosan tudtam, hogy jön. Gyorsan telefonáltam is Vikinek, hogy siessenek, mert olyan nagy a sor amilyet még nem is láttam, hiszen még kellett jegyet venni. Még szerencse, hogy miközben mi beálltunk a sorba, hogy bent foglalunk helyett miután ők befutottak, addig ők soron kívül szereztek valakitől egy fölös jegyet. Szerintem biztos nem jutott volna már, ha végigvárjuk a sort és bár mondták, hogy délután még bocsátanak ki jegyet, de hát azt mégis ki várja meg? Addig úgyis egy csomó program már lemegy... Na végül a másik bazi nagy sorban várakoztunk. A benti öltözködésből meg végül semmi sem lett, mivel a sorban öltöztem át, meglehetett azt úgy oldani, hogy semmi se látszódjék... Nagy nehezen olyan 11 körül bejutottunk és rohantam is vásárolni, megszerezni az 1. számú célpontomat: Naruto plüss! Ó és még Ł és Light baba is volt, de sajna arra már nem futotta, mert még mangát is akartam venni. Na nem baj, majd azt legközelebb, a Sasuke baba mellé, már régóta elkel egy Naruto. Miért van, hogy akár mennyi pénzt viszek magammal, az végül mindig olyan kevésnek tűnik? ^^ Na ami a mangákat illeti, abba is volt szép számmal új kiadás: Ruroni Kenshin 4., Naruto 6., Angel Sanctuary 2. és 3., Rémmetró 2., Death Note 3. nem is volt már mindre elég pénzem, úgyhogy csak a Narutot, Ruroni Kenshint és az Angel Sanctuary-kat vettem meg, aztán a Domi felajánlotta, hogy ad kölcsön, hogy tudjak még venni mangát. Nem győztem neki hálálkodni és rohantam, hogy is vissza megvenni a Death Note-ot... Mármint vettem volna, ha nem fogyott volna el... Mintha lenne egy kis sikere, nem? Kevesebb mint egy óra alatt elkapkodták. Na erről ennyit. Végül zsákmányoltam még egy Rémmetrót. És Domi is vett egyet, ami nagyon tetszett neki, ott helyben kiolvasta. lehet, hogy belőle is aktív manga olvasó lesz? Ejha, mindenkit bele lökök ebbe az anime-manga őrületbe. Ami az idei programokat illeti nagyon jók lettek, bár a szombati cosplay nagy részéről lemaradtam, mivel karaokézni akartunk Vikivel (De sajnos nem kerültünk sorra, ahogy másnap sem. Úgy látszik rögtön az elején oda kell majd rohanni legközelebb). A Performance előadásokat viszont vasárnap mind láttam és ez volt az első alkalom, amikor nem a kivételesen jó előadások lógtak ki a sorból. A telefonom le is merült, annyit videóztam és fényképeztem (Most már tényleg muszály lesz vennem egy fényképezőt, az azért jóval tovább bírja, nomeg abba lehet elemet cserélni.). Általában van néhány nagyon jó, de a többi olyan felejthető szokott lenni, de most szinte az összes eszméletlen jó volt:
  1. Taichi
  2. Chili Boys és a fehérítő titkos aktái
  3. Silent Hill Monsters
  4. BATár FF RockShow
  5. One Piece
  6. Nerima Daikon Brothers
  7. Kamikaze Kaitou Jeanne
  8. Ł, avagy az animék káros hatásai
  9. Lucki star dance
  10. Team Aizen
  11. Amane Misa
  12. Borostás kis tigrisek
  13. Jiraiya
  14. Pondró Svéd Mello
  15. CONok CONtárok
  16. Akacsoki & Naruto
  17. Sasuke no Odori
  18. Honfoglalás Narutó módra
  19. Joh Asakura
  20. Ash
Vikivel megnéztük a rajzversenyre készült műveket is, amik mind gyönyörűek voltak, kár, hogy én nem tudok ilyen szépen rajzolni.
Nem szívesen lettem volna a zsűri helyében, biztos nehéz volt a döntés az előadások és a rajzok terén is.
Ezt a con-t is nagyon élveztem, hiszen rengeteg jó program volt, a hangulat pedig megint fergetegesre sikerült!