2008. szeptember 18., csütörtök

HALADUNK!!! (Death Note Live Action) - 進み ( デスノー 映画 )

A minap végre sikerült megszereznem a Mondó következő számát. Már nagyon vártam, hisz már régen volt az előző szám és nem kellet ezúttal sem csalódnom benne, mert sok érdekes cikk volt benne. De a "Nem kellett csalódnom." nem is jó kifejezés, hiszen teljesen ledöbbentem. Miközben gyanútlanul lapozgattam az újságot egyszer csak valami nagyon érdekes ragadta meg a figyelmemet. Hogy mi volt az? Egy Death Note Live Action plakát. Először tovább is lapoztam, gondoltam berakták, hogy Japánba a film ilyen plakáttal jött ki, hiszen épp ebben az újságban volt leírás számos animeról amiből Live Action készült.
De valahogy mégis furcsállottam a dolgot, ezért visszalapoztam. És mit látok ráírva?
"Szeptember 25-től a mozikban."TESSÉK?! HOGY MI VAN?!!?  EZ MOST TÉNYLEG KOMOLY, VAGY CSAK SZÍVATNAK? EZT MOST BIZTOS ÁLMODOM! És nem, és nem, és nem! Ez tényleg komoly, és nem a Kész Átverés! IGEN! IGEN! IIGGGEEEEENNNNNN!!!!!!!! Ez tényleg igaz!
Vagy mégse? - Hosszan bámulom a plakátot és:
  1. Igen, ez tényleg magyarul van oda írva!
  2. Igen, tényleg ez van oda írva!
  3. Igen tényleg ez a dátum áll rajta!
  4. Igen tényleg Magyarországon vagyok!
  5. Igen - megcsípem magam - ezek szerint ébren is vagyok!
  6. És nem! Tudtommal nem haltam meg és nem reinkarnálódtam Japánban egy évvel ezelőtt!
Úgyhogy... Igaznak kell lennie!
Ahogy azt ilyenkor szoktam hazaérve rögtön repültem a gép elé és rákerestem.
ÉS TÉNYLEG IGAZ! Hát ezt is megértük!?!? Japán Live Action a mozikban?!!!???? A MAGYAR MOZIKBAN?!  Majd elszálltam az örömtől!!!!
És pont egyből ezt! Egy ilyen kultanimét! És még csak nem is nyomtak rá valami idétlen magyar szinkront be, hanem az anime fanok élvezhetik eredeti japán hanggal, magyar felirattal. Végre nem csak azzal foglalkoznak, hogy azokat bevonják akik nem is ismerik ezt a műfaj, hisz ők biztos nem is értik mi ez a nagy felhajtás e körül a film körül (egyenlőre). Mindenki örökké azt hajtogatja a fórumokon, (na jó nem mindenki, de sokan vannak), hogy miért nem szinkronos ez, miért nem szinkronos az?! Na de itt álljunk meg egy percre! Aláírom, hogy néha fáradt az ember feliratot olvasni és inkább nézné szinkronnal és azt is elismerem, hogy a magyar szinkron színészek elég magas színvonalt képviselnek világszerte,
DE!!!

  1. Ne fáradtan kezdj el először megnézni egy animet (vagy esetünkben abból készült Live Actiont), mert úgy , szinkron ide vagy oda, ha nem tudsz odafigyelni, akkor sem érted meg!
  2. Az anime mégsem sima film, tehát nem úgy kell szinkronizálni, ahogy bármi mást! (Így van még mit tanulniuk a magyar szinkron színészeknek, bár szó mi szó, már alakulgat a dolog)
  3. És a Legfontosabb!!! Hé emberek, nyissátok ki a szemetek (meg mossátok ki a fületek is, mert ha ez a véleményetek biztos szükség van rá )!!! Ugyanis: A JAPÁN SEIYUK NYOMÁBA SENKI SEM ÉRHET!!!! ) Ők teszik olyan eszméletlen jóvá az animokat!!!

Ez úton szeretném a sok anime fan nevében megköszönni a MAT-nak , gondolom az ő kezük is benne van ebben, ha más úton nem is, de úgy, hogy hála a sok rendezvénynek, amit töretlen lelkesedéssel rendeznek meg időről időre, végre kezd az emberek fejéből elszállni az a sztereotípia az animékkal kapcsolatban, ami Magyarországot jellemzi.

Arigatou Gozaimasu!
Talán még azt is megélem, hogy a moziba megnézhetek egy egész estés animét (és nem néz nagyot a pénztáros, hogy:
"Ja ez is arra az izére jött!"), például a következő Naruto Shippuden moviet! ANIME FOREVER!
 
ÉS SIPIRC MINDEN ANIMÉS A MOZIKBA