2008. április 22., kedd

SakuraCon 2008 - 二千 八 春 アニメ お祭り


Végül elérkezett az április 18-a, ám ezt a napot sem úsztam meg fejfájás nélkül. Mert hát a BKV nem pont ezt a napot választja a következő sztrájkja időpontjául...? Hát de sajnos igen. Nekem meg a szomszéd kerületbe kell eljutnom fodrászhoz, mert csak ott találtam olyan fodrászt aki elkészíti a hajam. Még mázli, hogy apukám pont nem dolgozott így elvinni még csak el tudott, de még így is maradt a hazajutás problémája. Úgyhogy mit volt tenni? Elő a görkorit és irány haza. Ami, mint kiderült nem is olyan rossz ötlet, mert, ha a vonatnál nem kell 20 percet várnom a sorompóra, még sokkal előbb is érek haza, mint amúgy BKV-val. Lehet, hogy megérné lecserélni a tömegközlekedést biciklire és görkorira. Előbb odaérnék bárhova és még spórolnék is több, mint 8000 Ft-ot, ami azért nem mindegy. De a lényeg, hogy ez is megoldódott. Gabi is elhozta, az immáron kész ruhát (nekem már csak a kis batyut kellett rávarrnom otthon, amivel 5 perc alatt végeztem), így miután még kiegyenesítettem a hajam, izgatottan vártam a másnapot.
Ami szintén nem indult valami nyugodtan, hisz az előző napi napsütéssel szembe, másnap esőre ébredek, úgyhogy kisebb kapkodásba kezdtünk öcsémmel. Kb. fél óra alatt sikerült a kontaktlencsémet berakni (még szerencse, hogy ennyivel előbb ébredtem, mint az öcsém) és elkészítettem a reggeli ramenünket. Öcsém is felkelt, megkajáltunk. Majd gyorsan elkezdtük átpakolni a cuccunkat, mert hát hiába terveztem, hogy a cosplay-embe megyek, esőben sajna nem fog menni, úgyhogy muszáj váltóruhát vinnem , ami annyira még nem is zavart, mint az, hogy bár vettem fel sapkát, de eléggé izgultam, hogy a hajam, amit előző nap csináltam meg, ne menjen tönkre. De hála istennek nem lett semmi baja. Útközben összefutottunk a többiekkel és végül egész időben oda is értünk. Ettől függetlenül és attól, hogy elővételben vettük a jegyeket, csak az AMV vetítésre jutottunk be, illetve én annak is csak a közepére, hisz még át is kellet öltöznöm és elmentem vásárolni, nehogy mindent elkapkodjanak. Ami mint kiderült hiába siettem, mert pl. Gaara (vagy bármilyen más, értsd: Naruto-s, Fullmetal Alchemist-es, Death Note-os) babát idén se tudtam szerezni (pedig utólag láttam, hogy volt, csak elkapkodták a jókat), és Fullmetal Alchemist-es pószter sem volt már. Mondjuk ettől függetlenül szépen költekeztem, jó, hogy 3 hónapja tettem félre pénzt, hogy legyen miből költekezni.
Begyűjtöttem:

  • DVD: Fullmetal Alchemist 1., Inuyasha Movie 3., Yu Yu Hakusho 2.
  • Rémmetro mangát (nagy örömmel láttam, hogy a Death Note-ot is nemsokára kiadják nálunk )
  • 7 pósztert
  • Narutos: mobiltartót, 2 kitűzőt, tolltartót, táskát
  • Egy Kanji-s feliratú felsőt
Miután végeztem vásárló körutammal megkerestem a többieket, bár sokáig nem tudtam velük lenni, hiszen pár perc múlva kezdődött a verseny. Hát igen, a versenyen láttam, hogy szembe azzal, hogy én a hajam miatt aggódtam, volt aki sajnos nem úszta meg az eső okozta problémákat. Például az egyik lánynak, (aki bevallom, nem tudom miből öltözött be), a karjára rajzoltak teljesen elmosódtak. Miután a versenynek is vége lett (amin nagyon lámpalázas voltam), kezdődött az AMV verseny, amin nekem is a közönségdíjas: Reggelizz, ne háborúzz című (Fullmetal Alchemist-ból készült) AMV tetszett a legjobban, nomeg a GraviNote is nagyon jó lett. A verseny előtt vetítettek közül, pedig szerintem, még nagyon jó lett a Resident Evil zenéjére készített, Naruto-s AMV. Az tetszett benne nagyon, hogy olyan képi effekteket vágott bele a készítője, ami az még hagyján, hogy nagyon sok meló lehetett, de a filmből vetteket alkalmazta (amikor a computer nézőpontját mutatják, illetve talán még a főcímben is ez van). Ezek után megnéztük a Fullmetal Alchemist - Shamballa hódítója-t egy kicsit benéztünk a táncpadversenyre, megnéztük milyen rajzok készültek idén, majd az eredményhirdetés után az Appleseed-et néztük meg, majd hazaindultunk. Kriszti barátnőm, nálam aludt, mivel Fótra már nem tudott hazamenni. Megvacsoráztunk, néztünk egy kis Nerima Daikon Brothers-t az Animaxon, majd lefeküdtünk aludni (Már alig vártam a másnapi Performance kategóriát). Másnap Krisztivel ismét rament reggeliztem és mivel végre jó idő volt tudtam a cosplay-embe menni. Bár a villamoson elég érdekesen néztek az emberek. A Performance kategóriában tényleg nagyon tetszett néhány előadás, nagyon ötletesek voltak, a 4 abszolút kedvencem volt:
  • Chilli Boys
  • Rosetta
  • Zseniális Teknős
  • Yumichika (és Sasuke)
Az előadások után Kriszti hazament én meg Dórival (aki idő közben befutott), megnéztem a Szentjánosbogarak sírja-t, majd mi is hazaindultunk. Nagyon élveztem ezt a két napot és alig várom már az októbert, bár megpróbálok majd a nyárira is kimenni, de az nem biztos, hogy sikerülni fog, mivel Győrben lesz és még sosem voltam ott. És bár most nem jött össze, de a következő con-on biztos el fogom énekelni az Aozora no Namida-t.
Rettentő jól éreztem magam és remélem ezzel azok a barátaim is így voltak, akiknek ez az egész még új volt, és igazából csak az én kedvemért kísértek el. Nagyon jó volt látni a sok elszánt rajongót, és eléggé nehéz megfogalmazni, milyen jó érzés volt rajta részt venni.