2009. augusztus 24., hétfő

NyaCon 2009 - 二千九 夏 アニメ お祭り


Elérkezett az első 3 napos animecon, aminek az első napján kizárólag a japán hagyományokkal kapcsolatos programok voltak. Nagyon izgatottan vártam a kyudo bemutatót, ami nekem nagyon tetszett, főleg annak örültem nagyon, hogy az előadás után ki is lehetett próbálni. Majd körül néztünk a pultoknál, ahol rengeteg érdekes dolog volt, kár, hogy sok mindenre nem tudtam ezúttal költeni, pedig nagy volt a kísértés, hogy megvegyem a táncszőnyeget, de helyette vettem egy szép legyezőt. Benéztünk a teaszertartásra és a workshopba is, majd el is érkezett az általam leginkább várt program, Nakagawa Karin - kotokoncertje:




Nekem rendkívül tetszett és meg is próbáltam felvenni, de sajnos a nagy mérete miatt elveszett, mikor megpróbáltam lementeni.



Másnap nagyon izgatott voltam a cosplay verseny miatt, hiszen ez volt az első komolyabb jelmezem, nagyon sok időbe tellett megvarrni, ezért rettentő ideges voltam a fogadtatása miatt. Ezúttal a Chrno Crusade-ből Chrno-t választottam, aminek végül nagyon örültem, mert én voltam az egetlen aki ennek öltözött, és eddig se nagyon láttam a conon ezt a jelmezt.
Örömmel vettem észre a programban, hogy ezúttal a cosplay verseny az AMV verseny elé került, így még valamennyit én is láthattam belőle.Miután bejutottunk egyből elindultunk körülnézni, szerettem volna egy Renji plüsst szerezni, de valami eszméletlen nagy volt a tömeg, így a pószterek után öltözni indultam, hiszen még arról fogalmam se volt, hogyan fogom a póthajat felrakni.
Vagy fél óra küszködés után sikerült megoldani a haj problémát , így már csak gyorsan felöltöztem, majd a ruhatárba mindent beadtam. Nagyon jóra sikeredhetett a jelmezem, hiszen a Domonkos fel sem ismert egyből. Gyorsan elmentem a zsűrihez, majd rohanás vissza, hogy a verseny előtt még meg tudjak nézni néhány AMV-t.
A verseny előtt persze megint nagyon stresszes voltam, hisz fogalmam se volt róla, hogyan pózoljak a színpadon. De mikor felléptem és hallottam, a fogattatást az adott egy kevés bátorságot, hogy ne szédüljek le a színpadról.
A fotózásra menet találkoztam Andrással, mert lekéste a versenyt, ami miatt nagyon szomorú voltam. Majd rohantam vissza és még elég sokat láttam is a versenyből, így tudtam egy csomót fotózni:


Az egyik néző srác megjegyezte, hogy nagyon jó a jelmezem, mert nagyon részletes és pontos, és ez nagyon jól esett. Majd visszamentem Andrással fotózni, aki a hétvége folyamán a fotósommá vált, amiért nagyon hálás vagyok neki.
Ezután visszamentünk az AMV-ket nézni, az idén is nagyon jók készültek, és a verseny után elmentünk Sushit enni. Majd benéztünk a galériába és örömmel láttam, hogy kirakták a rajzom. Valami fantasztikusan szép rajzok készültek ezúttal is, szinte mindegyiket lefotóztam.
Megpróbáltam még szerezni egy Renji babát a shoppoknál, mert hallottam, hogy volt, de már sajnos lekéstem, mert eddigre már kifosztották a pultokat. Az eredményhirdetés után pedig sor került életem első karaokéjára, majd a Para Para után következett az általam már úgy várt after party.
A másnapot vártam a legjobban, hiszen nagyon szoktam élvezni az előadásokat, és mivel ezúttal 2 memória kártyával érkeztem, nem kellett izgulnom, hogy nem tudom felvenni a műsorokat. Mivel az estét Dórinál töltöttem nála hagytam mindent és a jelmezt már nála felvettem, így gyakorlatilag semmit nem kellett magammal cipelnem, de azért eléggé néztek a troli buszon. Idén se kellett csalódnom, mert voltak nagyon jó műsorok.

Egyéni:

  • Naruto Shippuden: Yamanaka Ino
  • Basilisk: Akeginu
  • Angel Dust: Seraph
Csoportos:
  • BATár Royal: Vampire Knight, Rosario to Vampire, Paradise Kiss, Yu-Gi-Oh GX
  • Team Aizen - Zattsu Otoko: Bleach
  • Ichigo Clan - Bishoujo Duo: Higurashi no Naku Koro Ni, Black Lagoon
  • step up BECK: Beck Mongolian Chop Squad
  • TOFU Team: Bleach
  • Yaoi Dekiai Shoujo Team: Naruto
  • Chili boys - Ikszdé
  • Cosplay TV: Nana, Full Metal Panic, Cowboy Bebop, Bleach
  • Otaku Forum group: Detroit Metal City
  • Lord of the Ladies: Ludwig Kakumei
  • Baka Team - Death Peace X-2
  • Borostás Kis Tigrisek: Death Note
  • kawaii team: Inuyasha, Shugo Chara, Azumanga Daioh
  • SpehNote: Death Note
  • Fullmetalt, bírod?
  • Pocky avagy a Gravitáció újra lecsap: Gravitation
Külön nagyon tetszett a Fullmetalt, bírod?, mert nagyon ötletes volt, de persze volt több is, amit ki lehetne emelni. A helyben rajzolós verseny képei is nagyon szépek lettek, persze azért egyértelműen nem olyanok, mint a beküldősök, de hát nem is csoda, hiszen most nem volt több napnyi idejük, hogy kidolgozzák őket. Dórival megint DDR-eztünk egy jót, most már tényleg muszáj majd egyet vennem nekem is.
A nap végén, még végig nézhettünk egy ráadást is a SakuraCon közönség kedvencétől, a Team Infernotól. Majd a tombola után, amin Dóri nyert is, és csináltunk néhány fotót a jelmezemről elindultunk haza.


Ezt a cont is nagyon élveztem, jó időnként kiszabadulni a szürke hétköznapok alól, de azért meglehetősen kifárasztott ez a három nap, még szerencse, hogy hétfőn nem kellett egyből mennem reggel dolgozni, mert nem biztos, hogy sikerült volna felkelni.