2010. szeptember 30., csütörtök

Linkin Park - A Thousand Suns

Igen! Végre megérkezett a legújabb albumuk. Már annyira vártam., szinte már nem is reméltem, hogy valaha lesz új albumuk. Egyenlőre még csak 2 számot (The Catalyst, Blackout) hallottam róla, de nagyon tetszenek. Valami eszméletlen jóra sikerültek. Bár egy kicsit változott a hangzás, dehát minden albumra újítani szoktak valamit. Ami nem is csoda tekintve, hogy milyen sok idő telik el egy-egy lemezük között. De a Blackout-ban végre megint hallhatom Chester-t ahogy úgy igazán "kiengedni a hangját".
Nagyon jó lenne ha egyszer végre Magyarországra is jönnének turnézni, biztos a föld alól is kerítenék pénzt arra, hogy kimenjek rá.
Remélem hamar be tudom szerezni majd az új albumot.

The Catalyst:


The Blackout:

Code Geass Cosplay: Zero - コードギアス コスプ: Zero

El sem hiszem, hogy végül sikerült! Ma elvégeztem az utolsó simításokat a maszkon, már csak meg kell száradnia a hétvégéig.
Ez volt az eddigi legnehezebb jelmezem, bár valószínűleg azért is volt olyan hosszadalmas, mert a ruha is sok részletből áll, és a maszkhoz nagyon sok olyan anyaggal kellett dolgoznom, amivel ezelőtt még sosem.
Első lépésként a vázat kellett egy réz huzalból kialakítani, ami egy tésztaszűrőhöz lett erősítve (ez lesz majd a maszk eleje), és külön a mozgatható rostélyt. Következő lépésként a huzalra papírmasét raktam, a tésztaszűrőre pedig egy autó szélvédő fóliát feszítettem, hogy üveg hatást érjek el, amin belátni sem lehet. Ragasztani csak a szélén lehetett, hogy ki lehessen rajta látni. A papírmasét nem tudtam elég egyenletesre megcsinálni, mivel nem lett nagyon sűrű a rácsozat, ezért gipszel próbáltam meg a felületét gömbölyűre alakítani, ami sajnos lemállott róla, így végül glettel sikerült ezt e problémát megoldani. Ez után jött a felület csiszolása és alapozó festék felvitele. Ez körülbelül egy napnyi száradást igényelt. Majd ezután jött a festés, amihez, hogy fém hatása legyen a zománc festéket választottam, ami elég nagy hiba volt, ugyan is nagyon lassan szárad.  Mind közül ezzel gyűlt meg legjobban a bajom, mert annak ellenére, hogy szegélyezőt használtam, mindenhová befolyt a festék, és a minta is teljesen elfolyt, ezért fél nap száradás után még jócskán volt rajta mit javítani. Elméletileg két nap száradás után nem fog a festék, legalábbis a leírás ezt mondja, de majd meglátjuk...
De legalább elkészült, hiszen egész nyáron minden szabad időmben ezen dolgoztam. Nagyon izgatottan várom a hétvégét. Vajon tetszeni fog a többieknek?